Benodigdheden:

 

  • Flinke pan
  • Roerzeef + opvang pan of bak
  • Maatbeker met schenktuit
  • Weegschaal
  • Houten lepel
  • Soeplepel
  • Lege jam- of groentenpotjes
  • Naar keuze geleisuiker: 500 gr. voor halfzoet, 1000 gr. voor zoet
        • V.Gilse 500 gr. geleisuiker voor 1200 gr. Vruchten
        • CSM     500 gr. geleisuiker voor 1000 gr. Vruchten
  • Rijp Fruit

 

Voorbereidingen:

  • Potjes + deksel in heet sodawater wassen en schoonspoelen in heet water. Omgekeerd uit laten lekken op natte theedoek of nat keukenpapier.
  • Vruchten wassen en evt. ontpitten
  • Vruchten afwegen.LET OP: Door het ontpitten en zeven treedt er verlies op. Daarom minstens 100 gr. meer afwegen
  • Bij het gebruik van een grote pan kan 2400 gr dan wel 2000 gr.vruchten worden afgewogen + 2 zakken suiker

 

Koken:

  • Vruchten in de pan en roeren
  • Aan de kook brengen, even door laten koken
  • Door de roerzeef
  • Sap opnieuw in de pan
  • Suiker toevoegen
  • Goed roerende aan de kook brengen
  • 1 ½ min. door laten koken
  • Potjes omkeren
  • Jam in maatbeker
  • Potjes vullen en direct sluiten
  • Een potje dat NIET KLIKT, sluit niet goed af en is beperkt houdbaar.

VEEL SUCCES

 

Leave a Comment.