choco ijs

Zelfgemaakte chocolade ijs

Ingrediënten
Porties: 8
150 gr ruwe rietsuiker
250 ml melk
1/4 theelepel zout
2 eetlepels cacaopoeder
3 eidooiers, licht losgeklopt
50g pure chocola, in stukjes
500ml slagroom
1 theelepel vanille-extract

Bereiding
1. Meng de suiker, melk, zout en cacaopoeder in een steelpan op middelhoog vuur. Blijf voortdurend roeren. Breng zachtjes aan de kook.
2. Doe de eidooiers in een kommetje. Schenk geleidelijk 125 ml van de warme mix en doe weer terug in de pan. Warm door tot het dikker wordt, maar laat het niet koken.
3. Haal van het vuur en roer de stukjes chocola erdoor, tot de chocola gesmolten is. Schenk dit in een gekoelde kom en zet ongeveer twee uur in de koelkast tot het koud is, af en toe roeren.
4. Als het chocolademengsel helemaal is afgekoeld, roer dan de slagroom en vanille erdoor, schenk in een ijsmachine en vries in volgens de gebruiksaanwijzing.

bron